- 4h:15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Do výpeku | |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus |
1 kus |
150 ml |
150 ml |
Postup přípravy
-
Vepřové maso opečeme na pánvi,osolíme,opepříme,maso je na kostky. Přendáme do PH.
-
Ve výpeku osmažíme 1cibuli pokrájenou na kostičky,přidáme posekané 2 stroužky česneku,2kl nasekaného čerstvého zázvoru. Koření-2kl kurkumy,1 římského kmínu,2 kl mletého koriandru,1kari,1 pl třtinového cukru,1kl mletého chilli. Prohřejeme,přendáme do PH.
-
Do toho 1 malý rajský protlak,plechovku sekaných rajčat a 150 ml vody. Zapneme na High 4 h. Správný recept je z jehněčího masa ....
Makronutrienty
26%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 583 kJ | 1 637 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 391 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,31 g
2,13 g |
17,7 g
5,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,631 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,29 g
2,22 g |
26,1 g
6,22 g |
Bílkoviny | 8,61 g | 24,2 g |
Sůl | 0,672 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů