Nadýchaný, svěží ... prostě úžasný na léto :-)!
https://www.lowcarbmaven.com/lemon-ricotta-cake/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
4 kusy |
4 kusy |
250 g |
250 g |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
2 ml |
2 ml |
1 hrnek |
1 hrnek |
80 g |
80 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Předehřát troubu na 160 °C. Připravit menší dortovou formu (23 cm) a na dno dat pečící papír. Všechny suché ingredience dát do mísy a pořádně promíchat. Ručním mixérem vyšlehat změklé máslo, sladidlo a vanilku. Postupně na střídačku přidávat vejce a suchou směs, vždy prošlehat, dokud nejsou všechny suroviny krásně smichané. Pomocí stěrky nalít do připravené formy.
-
Péct 40-50 min (Zkusit špejlí). Nechat vychladnout, vyndat z formy a ozdobit.
Makronutrienty
40%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 096 kJ | 804 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,7 g
1,44 g |
13,7 g
1,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,87 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
7,92 g |
13,3 g
5,81 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 7,65 g |
Sůl | 0,502 g | 0,369 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů