JABLKOVÉ ŘEZY S PUDINKEM
A protože jsem se letos při pečení cukroví skutečně ovládala a dodržela svoje předsevzetí, že upeču jen "něco málo", nebudeme dojídat vanilkáče ještě v dubnu. Až na pár perníčků máme "vymeteno" a můžu zase poškádlit troubu...
- 45m
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 250 g |
vajíčka | 2 kusy |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
jablka | 1 kg |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 litr |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
cukr krystal | 7 lžic |
marmeláda rybízová, džem | 6 lžic |
piškoty | 240 g |
Postup přípravy
-
Těsto zpracovat a dát na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupat, očistit a nahrubo nastrouhat cca 1kg jablek.
-
Pudink: 1l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky a 7 vrchovatých lžic krystalu. Klasicky uvařit.
-
Těsto rozdělit na dva díly, první vyválet a položit na velký plech s vyšší okrajem (já mám 42x32cm), vytáhnout okraje do výšky cca 2 cm, potřít pikantním džemem, na to dětské piškoty (je potřeba asi 1 velký balíček), poklást nastrouhanými jablky, potřít uvařeným pudinkem a navrch vyválet placku z druhého dílu těsta. Přitisknout k okrajům, vršek propíchat vidličkou a péct cca 30 minut na 180 stupňů.
-
Pozn.: Už jsem vyzkoušela i recept, kde se na těsto dají jablka, pak piškoty, pudink a navrch opět těsto. myslím, že v tom není rozdíl. Řezy nejsou přehnaně sladké, takže kdo má jablíčka kyselejší, ať si klidně přidá cukr třeba i do jablek.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů