JABLKOVÉ ŘEZY S PUDINKEM

Danula

A protože jsem se letos při pečení cukroví skutečně ovládala a dodržela svoje předsevzetí, že upeču jen "něco málo", nebudeme dojídat vanilkáče ještě v dubnu. Až na pár perníčků máme "vymeteno" a můžu zase poškádlit troubu...

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
tuk ztužený na pečení - Hera 250 g
vajíčka 2 kusy
ocet kvasný lihový 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 6 lžic
sůl 1 špetka
jablka 1 kg
mléko polotučné 1,5% tuku 1 litr
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
cukr krystal 7 lžic
marmeláda rybízová, džem 6 lžic
piškoty 240 g

Postup přípravy

  1. Těsto zpracovat a dát na 30 minut do ledničky. Mezitím oloupat, očistit a nahrubo nastrouhat cca 1kg jablek.

  2. Pudink: 1l mléka, 2 vanilkové pudinkové prášky a 7 vrchovatých lžic krystalu. Klasicky uvařit.

  3. Těsto rozdělit na dva díly, první vyválet a položit na velký plech s vyšší okrajem (já mám 42x32cm), vytáhnout okraje do výšky cca 2 cm, potřít pikantním džemem, na to dětské piškoty (je potřeba asi 1 velký balíček), poklást nastrouhanými jablky, potřít uvařeným pudinkem a navrch vyválet placku z druhého dílu těsta. Přitisknout k okrajům, vršek propíchat vidličkou a péct cca 30 minut na 180 stupňů.

  4. Pozn.: Už jsem vyzkoušela i recept, kde se na těsto dají jablka, pak piškoty, pudink a navrch opět těsto. myslím, že v tom není rozdíl. Řezy nejsou přehnaně sladké, takže kdo má jablíčka kyselejší, ať si klidně přidá cukr třeba i do jablek.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů