Jednoduché a rychlé špagety s hráškovým pestem

Jídelní plán

Špagety s hráškovým pestem a ricottou jsou lehký a svěží letní recept. Zdravý a plný bílkovin. A jestli máte rádi hrášek, tak neskutečně dobrý:)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
těstoviny špagety, spaghetti 160 g
sůl 0,5 lžičky
hrášek mražený 200 g
bazalka čerstvá 1 hrst
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g
česnek 1 stroužek
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
olivový olej 1 lžíce
ricotta, syrovátkový sýr 150 g

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme podle návodu na balení. Hrášek zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Česnek utřeme a necháme probublat s hráškem. Jakmile je hrášek měkký, rozmixujeme spolu s ricottou a bazalkou dohladka. Postupně přidáváme vodu, abychom dosáhli hladké konzistence. Můžeme pro zvýraznění chuti přidat trochou citronové šťávy. Osolíme a opepříme dle chuti. Na talíři zastříkneme lžící olivového oleje, ozdobíme bazalkou, parmazánem a můžeme podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů