Jehněčí kýta pomalu pečená
Luxusní, spíš výjimečná záležitost...
- 6h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jehněčí kýta s kostí | 1 400 g |
česnek stroužky | 5 kusů |
pepř černý mletý | 1 lžička |
sůl himálajská hrubá | 20 g |
olivový olej | 2 lžíce |
tymián sušený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Očištěnou kýtu vcelku prudce opečeme na oleji. Osolíme, okořeníme a vložíme do trouby předehřáté na 80°C.
-
Pod rošt vložíme plech na zychycení šťávy, přidáme šálek vody. Pečeme bez otáčení asi 5 hodin, dle požadovaného propečení.
-
Jako příloha k pomalu pečené jehněčí kýtě se hodí brambory restované na směsi másla s olivovým olejem a ochucené čerstvým rozmarýnem, grilovaná rajčata, fazolové lusky...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů