Jehněčí kýta pomalu pečená

Jídelní plán

Luxusní, spíš výjimečná záležitost...

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
jehněčí kýta s kostí 1 400 g
česnek stroužky 5 kusů
pepř černý mletý 1 lžička
sůl himálajská hrubá 20 g
olivový olej 2 lžíce
tymián sušený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Očištěnou kýtu vcelku prudce opečeme na oleji. Osolíme, okořeníme a vložíme do trouby předehřáté na 80°C.

  2. Pod rošt vložíme plech na zychycení šťávy, přidáme šálek vody. Pečeme bez otáčení asi 5 hodin, dle požadovaného propečení.

  3. Jako příloha k pomalu pečené jehněčí kýtě se hodí brambory restované na směsi másla s olivovým olejem a ochucené čerstvým rozmarýnem, grilovaná rajčata, fazolové lusky...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů