Jemná kuřecí roláda s dijonskou omáčkou a zapečená kedlubna

Romča

Postup přípravy

  1. 1 kuřecí prso nakrájíme na kostičky a dáme do mixéru, přidáme sůl, pepř, smetanu a rozmixujeme. Vmícháme pažitku nebo petrželku.

    Druhé prso nakrájíme a přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe náplní a proužky nakládané kapie.

    Pevně stočíme, zabalíme do fólie a pevně utáhneme. Fólii propícháme.

    Upečeme na 180°C asi 40 minut.

  2. Omáčka:

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme hořčici, promícháme dohladka, zalijeme smetanou, osolíme a opepříme, krátce povaříme.

  3. Zapečená kedlubna:

    Oloupanou kedlubnu nastrouháme na tenké plátky, poklademe do máslem vymazané zapékací mísy. Osolíme, opepříme a poklademe sýrem a šunkou, trošku polijeme rozšlehanými vejci a poklademe další vrstvou kedlubny, sýra a šunky. Zalijeme zbytkem vajec a zapečeme doměkka. Na 180 st. asi 30 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte