Kakaovo pohankový dort s tvarohem a borůvkami

Alena

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Moc jsem si oblíbila pohankovou mouku na pečení, používám ji společně s rýžovou moukou často. Teď nás čeká o víkendu velká návštěva, tak jsem se rozhodla udělat větší dort, samozřejmě zdravý, aby jsem si ho dala bez výčitek a rodině se nic nestane, když ochutnají zdravý, bezlepkový dortík :-).

Tak jsem zkusila nanečisto tento dortík z pohankové mouky s kakaem a tvarohem a myslím, že byl vynikající.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady, pokud se vám bude zdát těsto hutné, přidáme kokosový nápoj nebo mléko. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané kokosem. Pečeme na 180 stupňů cca 25 minut.

  2. Po vychladnutí si korpus rozřízneme na tři části, aby jsme dortík mohli promazat krémem.

  3. Poté si připravíme krém. V misce smícháme jogurt, tvaroh a med. A na každou část korpusu krém namažeme a slepíme. Krém dáme i na vrch dortu a posypeme borůvkami. Dáme na chvíli do lednice a mužem podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte