Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky - LC

Aneta Schneiderová

Inspirace na takový nízkosacharidový dort plný lásky :). https://www.instagram.com/anetschneiderova/

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 150 g
mouka kokosová 20 g
kakaový prášek, holandské kakao 30 g
máslo čerstvé 30 g
mléko polotučné 1,5% tuku 50 ml
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
tvaroh měkký tučný 500 g
mouka z kešu ořechů 100 g
xylitol 50 g
vaječný bílek 1 kus
barva potravinářská červená 1 g

Postup přípravy

  1. Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpušteným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupnů péct na cca 30 minut.

  2. Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.

  3. Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka

  4. Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů