Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky - LC
Inspirace na takový nízkosacharidový dort plný lásky :). https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 150 g |
mouka kokosová | 20 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 30 g |
máslo čerstvé | 30 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 50 ml |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
mouka z kešu ořechů | 100 g |
xylitol | 50 g |
vaječný bílek | 1 kus |
barva potravinářská červená | 1 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpušteným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupnů péct na cca 30 minut.
-
Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.
-
Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka
-
Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů