Výjimečné, skvělé lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kančí | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
2 kusy |
2 kusy |
2 stonky |
2 stonky |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 ml |
500 ml |
3 kusy |
3 kusy |
6 kuliček |
6 kuliček |
6 kusů |
6 kusů |
6 kuliček |
6 kuliček |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájím na klínky,česnek na plátky,slaninu na kostičky,maso na větší kusy, zeleninu nahrubo nastrouhám.
Na pánvi nechám pustit slaninu a vyndám do pekáčku, na tuku zprudka opeču maso, osolím, opepřím a dám ke slanině. Do výpeku přidám sádlo, osmažím na něm cibuli, přidám zeleninu a restuji, dokud mrkev nepustí barvu. Vložím česnek, všechno koření, restuji asi 5 minut a naliji na maso. Zaliji vývarem, přiklopím a dusím na 160°C doměkka.
-
Pak odklopím,zvýším teplotu na 200°C a dopeču, občas přeliji výpekem.
Makronutrienty
13%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 389 kJ | 689 kJ |
Kalorická hodnota | 92,9 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,35 g
0,843 g |
4,16 g
1,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,235 SVJ | 0,416 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,24 g
1,77 g |
7,51 g
3,13 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 20,4 g |
Sůl | 0,74 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů