Kapustovo vločkové karbanátky

Celá já

Bezmasé karbanátky jsou fajn a příjemně zpestří jídelníček.

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mražená kapusta 200 g
mrkev 1 kus
cibule sladká, šalotka 2 kusy
ovesné vločky jemné 2 hrsti
vajíčka 3 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
česnek stroužky 2 stroužky
kmín drcený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience co je třeba nakrájíme, nastrouháme, smícháme dohromady, vajec dáme tolik, aby se nám hmota k sobě dobře pojila, i když je to trošku problém, ale nechtěla jsem vločky předem namáčet a kapustu vařit. Dělám všechno tak, abych měla se vším co nejmíň práce. :)

  2. Směs necháme chvilku spolu proležet a pak tvarujeme karbanátky, které dáme na plech na pečící papír, který můžeme, ale nemusíme předem potřít olejem. Pečeme v troubě na mírném ohni asi 45 minut. Někdy do těchto verzí zdravých karbanátek přidávám taky sýr cottage. Každopádně fantazii se meze nekladou, jen to chce se toho nebát. :)

  3. Jako příloha se hodí vařené brambory a zelenina a zelenina a zelenina..... případně nějaký zdravý dip, v mém případě tatarka. :))))) Nicméně občas jíst zdravě nikoho nezabije. ;)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů