KLOBÁSOVÁ SMĚS S HROZNOVÝM VÍNEM
Je to rychlé a dobré...
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
klobása bílá, vinná | 200 g |
klobása pikantní | 100 g |
klobása moravská | 100 g |
olej řepkový | 1 lžička |
cibule červená | 2 kusy |
hroznové víno | 100 g |
česnek stroužky | 5 kusů |
ocet vinný červený | 2 lžíce |
fenykl, koření | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
cukr moučka | 1 lžička |
jíška světlá | 20 g |
Postup přípravy
-
Tři druhy klobás (vinná, papriková a nějaká libovější a voňavá, já dala česnekovou), olej, 2 červené cibule (na klínky), hroznové víno (možno červené i bílé), česnek (na plátky), červený vinný ocet, fenyklová semínka, sůl, cukr, hotová světlá jíška.
-
Vinnou klobásu poskládám do pekáčku a dám na 20 minut péct do trouby, poté nechám malinko zchladnout a nakrájím na špalíky.
-
Ostatní klobásy nakrájím na kolečka a dám na olej opékat do pánve, pak přidám cibuli, česnek, fenyklová semínka a nakonec hroznové víno, zakryju poklicí a nechám na mírném ohni dusit asi 10 minut.
-
Poté přidám vinnou klobásku, zaliju trochou vinného octa a nechám ještě mírně podusit, dochutím a zahustím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů