KLOBÁSOVÁ SMĚS S HROZNOVÝM VÍNEM

Danula

Je to rychlé a dobré...

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
klobása bílá, vinná 200 g
klobása pikantní 100 g
klobása moravská 100 g
olej řepkový 1 lžička
cibule červená 2 kusy
hroznové víno 100 g
česnek stroužky 5 kusů
ocet vinný červený 2 lžíce
fenykl, koření 1 lžička
sůl 1 špetka
cukr moučka 1 lžička
jíška světlá 20 g

Postup přípravy

  1. Tři druhy klobás (vinná, papriková a nějaká libovější a voňavá, já dala česnekovou), olej, 2 červené cibule (na klínky), hroznové víno (možno červené i bílé), česnek (na plátky), červený vinný ocet, fenyklová semínka, sůl, cukr, hotová světlá jíška.

  2. Vinnou klobásu poskládám do pekáčku a dám na 20 minut péct do trouby, poté nechám malinko zchladnout a nakrájím na špalíky.

  3. Ostatní klobásy nakrájím na kolečka a dám na olej opékat do pánve, pak přidám cibuli, česnek, fenyklová semínka a nakonec hroznové víno, zakryju poklicí a nechám na mírném ohni dusit asi 10 minut.

  4. Poté přidám vinnou klobásku, zaliju trochou vinného octa a nechám ještě mírně podusit, dochutím a zahustím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů