- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
1 000 ml |
1 000 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky a vložíme vařit do vývaru.
-
Játrovou zavářku pomalu vytlačujeme z obalu a lžičkou odkrajujeme kousky, které házíme do vařící polévky.
-
Pórek nakrájíme a přidáme do polévky. Necháme ještě chvilku pova
-
Bylinky nasekáme a vložíme do polévky až na konec. Dochutíme solí.
Makronutrienty
55%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 200 kJ | 729 kJ |
Kalorická hodnota | 47,9 kcal | 174 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,2 g
1,01 g |
18,9 g
3,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,52 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,05 g
7,1 g |
7,48 g
25,9 g |
Bílkoviny | 2,28 g | 8,31 g |
Sůl | 0,998 g | 3,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů