Měkké, nepřeslazené...prostě skvělé :)
Bílky zbyly z mazance, můžete dát jen dvě vajíčka když nezbydou bílky...
- 15m
- 30 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jednodušeji to nejde: vše smíchat, ochutnat a dosladit dle chuti (není třeba). Ten citron tam dělá to pravé, nevynechat!
-
Z hmoty tvarujeme špičky, dáme na pečící papír a v troubě pečeme asi na 120°C/15 minut - dle trouby do růžova.
Jsou měkké a netvrdnou, výborné a rychlé.
Makronutrienty
29%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 815 kJ | 206 kJ |
Kalorická hodnota | 434 kcal | 49,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,3 g
8,91 g |
2,18 g
1,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,93 SVJ | 0,218 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,5 g
34,8 g |
4,47 g
3,94 g |
Bílkoviny | 7,8 g | 0,883 g |
Sůl | 0,201 g | 0,023 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů