Kokosové sušenky low carb
Mám pro vás tip na voňavé pečení - recept na rychlé a dobré domácí kokosové sušenky. Určitě vyzkoušejte:)
- 1h
- 30 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
mandlová mouka | 100 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
xylitol, cukr březový | 80 g |
máslo čerstvé | 150 g |
kakaový prášek na vaření | 50 g |
kokosový olej | 100 g |
xylitol, cukr březový | 60 g |
kokos sušený, strouhaný | 150 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme tuhé nelepivé těsto smícháním všech surovin. Pokud je měkčí, klidně přidáme mandlovou mouku. Těsto zabalíme do fólie a dáme utuhnout do lednice.
-
Suroviny na kokosové máslo dáme do výkonného mixéru a mixujeme až se hmota stane tekutá a vláčná. Přendáme ji do misky a necháme mírně samovolně utuhnout v pokojové teplotě.
-
Těsto na sušenky vyválíme na 5 mm mezi dvěma pečícími papíry a na pevné podložce dáme utuhnout na 15 minut do mrazáku. S tuhým těstem se dobře pracuje a nelepí. Vykrajujeme sušenky libovolných tvarů. Já jsem zvolila kolečka s razítkem velikonočních motivů. Pečeme na 170 °C cca 10 minut.
-
Vychladlé sušenky spojujeme kokosovým máslem, které pěkně ztuhne. Posypeme sladidlem rozmixovaným na moučku. Další recepty najdete na mém webu nebo v nové: Velikonoční kuchařce-Low carb.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů