Koláč z mletého mäsa
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 250 g |
hovězí mleté maso | 250 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
rohlíky | 3 kusy |
vajíčka | 1 kus |
slanina anglická | 100 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
párky spišské | 200 g |
vajíčka | 2 kusy |
paprika kapie | 1 kus |
sýr eidam 45%, strouhaný | 100 g |
Postup přípravy
-
250g hovädzieho a 250g bravčového mäsa si pomeliem, pridám soľ, mleté čierne korenie, 3 rožky, ktoré som namočila do vody a vyžmykala, 1 väčšie vajíčko zmes poriadne vymiešam.
-
Na dno pekáča poukladám slaninku a pridám trošku oleja, zmes rozdelím na dve rovnaké časti, jednu časť rozložím do pekáča a na ňu poukladám pokrájané párky, vajíčko a kápiu zakryjem zbytkom mletého mäsa, podlejem 100 ml vody a dám piecť na 180°cca 40minut.
-
Pred dopečením pridám postrúhaný syr. Podávam zo zemiakovou kašou alebo šalátom.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů