Koláče - LC

Laduš

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme těsto. V míse prošleháme změklé máslo spolu s erythritolem. Zašleháme postupně vejce, tvaroh a citrónovou šťávu s vanilkou. Nakonec přidáme smíchané suché ingredience.

    Vše důkladně promícháme a rukou vypracujeme těsto, které je trošku lepivé. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi tak na půl hodiny.

  2. Zatímco nám těsto odpočívá, připravíme si náplně.

    Na makovou náplň smícháme v kastrolku uvedené ingredience a povaříme, je nutno směs míchat. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.

    Na tvarohovou náplň jen ručně smícháme tvaroh s erythritolem. Stačí krátce vařečkou. Nemixujeme, aby nebyla směs příliš tekutá.

  3. Připravíme si koláčky. Po vyjmutí z lednice už těsto nelepí. Rozdělíme jej na devět stejných částí, ze kterých vytvoříme koule a z nich pak placičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem.

    V placičkách uděláme důlky. Já jsem je udělala nejprve pomocí skleničky a pak ještě pomačkala prsty, aby ty důlky byly hlubší.

  4. V hrnečku rozšleháme malé vajíčko s trochou vody a potřeme okraje koláčů. Do důlků dáme pomocí lžičky náplně a makovou ozdobíme plátky mandlí.

    Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi tak 30 - 40 minut, než okraje začnou lehce zlátnout. Slovo "lehce" je důležité. Hlavně je nepřepéct, ale aby taky nebyly syrové. Je nutné si to pohlídat. Totiž, když je vyndáte z trouby, budou okraje stále ještě trochu měkké. Jako např. když se pečou vanilkové rohlíčky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte