Křehké bramborové těsto
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 300 g |
hladká mouka pšeničná | 400 g |
tuk ztužený na pečení - Hera | 150 g |
cukr moučka | 100 g |
vaječný žloutek | 2 kusy |
kypřící prášek do perníku | 1 kus |
jablka | 1 000 g |
cukr krupice | 3 lžíce |
skořice mletá | 2 lžičky |
rozinky | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zpracovat na těsto, polovinu roztáhneme pomocí válečku na plech vymaštěný a vysypaný, dáme jablíčka, možno skořici, rozinky, oříšky, trochu cukru a přikryjeme zbytkem rozváleného těsta. Navineme těsto na pomoučený váleček, a tak se nám podaří ho krásně dát na jablíčka. -Pečeme do růžova, asi tak 20-30 minut na 175-180°C
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů