Krémová dýňová polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
dýně 1 kus
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
mléko nízkotučné, odstředěné 250 ml
sůl 1 lžíce
ochucovadlo univerzální sypké, polévkové koření 1 lžička
výhonky, naklíčené mungo 50 g
kyška 250 g

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, vydlabeme jádra, nakrájíme a uvaříme. Množství vody cca 2 cm nad dýni.

  2. Uvařenou dýni rozmixujeme Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, solí a povaříme.

  3. Podáváme ozdobenou mungo klíčky a valašskou kyškou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů