Krémová dýňová polévka
- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
mléko nízkotučné, odstředěné | 250 ml |
sůl | 1 lžíce |
ochucovadlo univerzální sypké, polévkové koření | 1 lžička |
výhonky, naklíčené mungo | 50 g |
kyška | 250 g |
Postup přípravy
-
Dýni oloupeme, vydlabeme jádra, nakrájíme a uvaříme. Množství vody cca 2 cm nad dýni.
-
Uvařenou dýni rozmixujeme Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením, solí a povaříme.
-
Podáváme ozdobenou mungo klíčky a valašskou kyškou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů