- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
500 ml |
500 ml |
250 ml |
250 ml |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, mrkev a brambory, nakrájené. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a uvaříme doměkka.
-
Pak si trochu květáku a mrkve vyjmeme bokem a polévku rozmixujeme.
Nakonec vlijeme smetanu , krátce povaříme a zpátky vložíme květák a mrkev , které jsme si dali stranou.
Ozdobíme nasekanou pažitkou.
Makronutrienty
62%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 222 kJ | 1 744 kJ |
Kalorická hodnota | 53,1 kcal | 417 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,78 g
2,21 g |
53,2 g
17,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,678 SVJ | 5,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,48 g
1,89 g |
19,5 g
14,9 g |
Bílkoviny | 1,61 g | 12,7 g |
Sůl | 0,428 g | 3,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů