Krémová květáková polévka se smetanou
Sytá a lehce pikantní lowcarb polévka.
- 25m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
smetana na vaření | 200 ml |
vajíčka | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme nakrájený květák a česnek, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu, ochutíme lahůdkovým droždím a prohřejeme , nakonec vklepneme 3 vejce a jemně zamícháme a odstavíme . Na talíři posypeme čerstvě namletým chili kořením.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů