- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
Navrch | |
10 g |
10 g |
minimozzarella 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Posypeme kmínem a lahůdkovým droždím a krátce restujeme. Přidáme nastrouhanou mrkev, sůl, orestujeme za stálého míchání. Přilijeme vývar a vaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka , přidáme mléko a nastrouhanou mozzarellu , necháme rozpustit a prohřejeme.
Na talíři polévku ozdobíme pažitkovými květy a mini mozzarellou.
Makronutrienty
32%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 476 kJ | 1 906 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 455 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,24 g
3,07 g |
25 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,624 SVJ | 2,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,15 g
3,78 g |
28,6 g
15,1 g |
Bílkoviny | 6,36 g | 25,5 g |
Sůl | 0,513 g | 2,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů