- 1h
- 35 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto: | |
---|---|
14 lžic |
14 lžic |
2 lžičky |
2 lžičky |
40 g |
40 g |
560 g |
560 g |
30 g |
30 g |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
Na náplň: | |
400 g |
400 g |
40 g |
40 g |
10 kusů |
10 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Do vlažného mléka přidáme krupicový cukr a rozdrobené droždí. Vše dobře rozmícháme, ale nenecháme vzejít kvásek. Tekutinu hned nalijeme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a žloutky. Rychle vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu z něj hned vyválíme plát silný 2 mm, rádýlkem nakrájíme na proužky dlouhé 20 cm, široké 2 cm a spirálovitě je natočíme na kovové trubičky. Naklademe je na plech pokrytý pečícím papírem poslední otočkou dolů.
Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 190 stupňů.
-
Po upečení je ihned sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné podložce.
Jahody nakrájíme na malé kousky, přilijeme k nim obě šlehačky a přidáme ztužovače. Vše našleháme dotuha. Přisladíme podle chuti a šlehačkou naplníme trubičky. Trubičky pak pocukrujeme moučkovým cukrem .
Makronutrienty
55%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 242 kJ | 653 kJ |
Kalorická hodnota | 297 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,7 g
5,53 g |
15,1 g
2,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,87 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
10,8 g |
9,62 g
5,69 g |
Bílkoviny | 5,46 g | 2,87 g |
Sůl | 0,05 g | 0,026 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů