Krokety, smažený hermelín a jogurtovo_česnekový dip

Oli

Tip na rychlou lowcarb večeři či oběd, nebo jako pohoštění k vínu. Děkujeme Kačence Kolníkové :)

Suroviny pro 18 osob

Čeho Kolik
mouka kokosová 30 g
sezamové semínko světlé 20 g
olivový olej 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
voda horká 125 ml
guma xantanová 1 lžička
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vše smíchat, nechat 5 minut odležet, vytvarovat kuličky a opravdu velmi pomalu smažit v oleji-nechat okapat na ubrousku ????

  2. Hermelín jsem obalila v lupinové mouce, vajíčku a lahůdkovém droždí (2x),obalený jsem dala na chvilku do mrazničky.. pak jsem smažila na oleji

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů