Krůtí roláda - LC

Laduš

Krůtí roláda, vařená kedlubna, lodičky salátu plněné nastrouhanou mrkví a bílou paprikou, slunečnicovými semínky a zakápnuté extra panenským olivovým olejem, k tomu ještě několik plátků okurky - výborné lowcarb jídlo :)

Postup přípravy

  1. Roláda: krůtí prso (cca 1 kg) dle potřeby nakrojit a rozklepat tak, aby vnikl pěkný obdélník. Osolit, opepřit, pomazat dijónskou hořčicí (2 lžičky). Poklást plátky anglické slaniny (10 plátků) a polotvrdého sýru (dala jsem tři plátky 45% Eidamu). Náplň smažená vajíčka (5 ks), hrášek (cca 60 g) a jedna kapie nakrájená na proužky.

  2. Stočit pomocí fólie - nejdříve boky, aby nic nevypadávalo. Nakonec omotat nití. Přenést na plech s pečícím papírem a poklást ještě kousky másla. Péct zhruba hodinu, určitě ne víc, ať se maso nevysuší. Nejlepší je plech zakrýt alobalem a ke konci odkrýt.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte