Kuřecí játra na zelenině - LC
Je to výborné a zdravé nízkosacharidové (low carb) jídlo. Oběd či večeře za pár minut.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 500 g |
kedlubna | 1 kus |
červená paprika | 3 kusy |
cuketa | 1 kus |
cibule | 1 hrnek |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu, cuketu, papriky si nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Kuřecí játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Na ghíčku si orestujeme tak pět minut cibuli. Poté přidáme játra a restujeme játra. Když jsou játra orestovaná, můžeme přihodit nakrájenou zeleninu. Necháme dusit pár minut pod pokličkou. Poté odkryjeme a necháme vydusit vodu, kterou pustila zelenina. Nakonec osolíme a opepříme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů