- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme malý kousíček nadrobno nakrájeného špeku, dýni nakrajenou na kostičky i se slupkou. Orestujeme a přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za častého míchání testujeme, podle potřeby podlijeme malinko vodou.
Po chvíli ještě přidáme dobře omytý a nakrájený pórek. Když je maso a dýně měkké, zalijeme smetanou a chvíli podusíme. Dochutíme chilli kořením.
-
Podáváme se salátem:
čínské zelí + rajčátka
Zálivka: citronová šťáva + xylitol + sůl + panenský olivový olej
Makronutrienty
24%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 425 kJ | 2 455 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 587 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,4 g
1,69 g |
25,4 g
9,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 2,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,25 g
23,1 g |
36,1 g
133 g |
Bílkoviny | 7,43 g | 42,8 g |
Sůl | 0,295 g | 1,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů