Kuřecí vývar s masem, zeleninou a nudlemi - LC

Laduš

Postup přípravy

  1. Pečené kuřecí kosti a syrové kuřecí stehno jsem vložila do hrnce a zalila studenou vodou, kterou jsem přivedla k varu. Nechala jsem chvíli vařit a jak se udělala pěna, maso i kosti jsem vyjmula a ten první vývar jsem vylila a hrnec opláchla, aby tam nezbyly zbytky šumu a pěny.

    Vodu ale slévat nemusíte, stačí, když budete sbírat pěnu.

  2. Na dno hrnce jsem dala opět kosti, na to kuřecí stehno, znovu zalila studenou vodou a dala vařit. Přidala jsem sůl a koření: černý celý pepř, nové koření, bobkové listy a sušené bylinky do polévky od Grešíka. Dále tři rozmáčklé stroužky česneku, menší cibuli i se slupkou rozkrojenou na čtvrtiny, několik dalších slupek od cibule, jednu velkou mrkev, jeden petržel, kousek celeru, kousek pórku a zbytky jarní cibulky a ještě dvě lžíce jablečného octu.

  3. Jakmile polévka začala vřít, přesunula jsem ji na nejmenší plotýnku a plamen ztlumila na minimum a nechala pozvolna vařit asi tak 2,5 hodiny.

    Když byl vývar hotový, nechala jsem ho trochu vychladnout, pak jsem opatrně vyjmula maso, aby se nerozpadlo, poté zeleninu a kosti. Zbylou tekutinu jsem přecedila přes síto.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte