Kuskus s červenou čočkou a rajčaty (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Taková rychlá improvizace. Tak snad se docela povedla :)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
čočka červená 90 g
Kuskus 50 g
rajčatové pyré, passata 100 g
cukr třtinový 1 lžíce
brokolice 1 kus
žlutá paprika 1 kus
rajčata cherry 5 kusů
cibulka jarní, sečka 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
olej řepkový 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Do hrnce s vodou dáme vařit červenou čočku – trvá to přibližně pět minut. V poslední minutce či dvou k čočce přidáme ještě na droboulinko obranou růžičku brokolice tak, aby se jen krátce spařila a zůstala křupavá.

  2. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje (aby se nepřipalovalo) a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibulku, žlutou papriku a rajčátka lehce do zlatova. Poté podlijeme pasírovanými rajčaty, přidáme lžíci cukru a necháme krátce provařit.

  3. Kuskus přelijeme horkou vodou z čočky, přiklopíme a necháme v teple dojít. Závěrem vše smícháme a dospělým osolíme a opepříme dle chuti, můžeme případně přidat i malinko prolisovaného česneku, čistě spíš tak pro vůni.

  4. Dětská specifika rajčata jsou jako alergen doporučována od 1 roku. Vaříte-li je mladším dětem, doporučuju je rozhodně oloupat a vybrat semínka. paprika je taktéž doporučována od 1 roku, je hůře stravitelná pro své slupky a zrníčka cibuli se taktéž doporučuje podávat od 1 roku

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů