Kváskový chléb | bez hnětení

Live with Anny

Pečivo doma už moc nejíme, ale když dostaneme chuť na chléb udělám tento kváskový. Dělala jsem jich už spoustu a zkoušela různé recepty a triky, které na internetu najdete.. Nakonec jsem si upravila jeden recept, který mi byl nejmilejší a to recept bez hnětení :). Je to méně pracné a výsledek je stejně tak dobrý. Tip: Musíte počítat s tím, že těsto kyne 12 hodin. Já zadělávám na chleba většinou o víkendu v 10 hodin večer a druhý den v 10 ráno jej dodělám. Chléb ještě musí vystydnout, takže ho jíme až odpoledne. Dá se také chléb stihnout i během jednoho dne. Stačí jej zadělat ráno, než půjdete do práce či školy – př. v 7 ráno a v 7 večer téhož dne chléb dodělat.

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 200 g
mouka žitná celozrnná 300 g
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
kvásek 20 g
voda 320 ml

Postup přípravy

  1. Postup na chléb je ve videonávodu

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů