Kváskový chléb | bez hnětení
Pečivo doma už moc nejíme, ale když dostaneme chuť na chléb udělám tento kváskový. Dělala jsem jich už spoustu a zkoušela různé recepty a triky, které na internetu najdete.. Nakonec jsem si upravila jeden recept, který mi byl nejmilejší a to recept bez hnětení :). Je to méně pracné a výsledek je stejně tak dobrý. Tip: Musíte počítat s tím, že těsto kyne 12 hodin. Já zadělávám na chleba většinou o víkendu v 10 hodin večer a druhý den v 10 ráno jej dodělám. Chléb ještě musí vystydnout, takže ho jíme až odpoledne. Dá se také chléb stihnout i během jednoho dne. Stačí jej zadělat ráno, než půjdete do práce či školy – př. v 7 ráno a v 7 večer téhož dne chléb dodělat.
- 10h:15m
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 200 g |
mouka žitná celozrnná | 300 g |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
kvásek | 20 g |
voda | 320 ml |
Postup přípravy
-
Postup na chléb je ve videonávodu
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů