Snídaně, která potěší – křupavý kváskový chléb obalený ve vajíčku, doplněný šunkou a rozpuštěným sýrem. Rychlá, sytá a poctivá chuťovka na dobré ráno
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
5 g |
5 g |
20 g |
20 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
V hlubokém talíři rozklepneme vejce a rozmícháme ho vidličkou. Pro výraznější chuť můžeme přidat trochu pálivé omáčky, například srirachy. Chléb v této směsi obalíme z obou stran.
Na pánvi rozehřejeme na mírném plameni kousek másla a položíme na něj obalený chléb. Pokud nám v misce zbyde trochu vajíčka, můžeme ho opatrně nalít přímo na chléb. Opékáme pomalu, dokud spodní strana nezezlátne.
Chléb otočíme, horní stranu potřeme hořčicí, přidáme plátek sýra (nebo rovnou strouhaný sýr) a šunku, a pánev přiklopíme poklicí, aby se sýr hezky rozpustil.
Jakmile je chléb krásně zlatavý a sýr roztavený, přendáme ho na talíř. Ozdobíme podle chuti – výborně se hodí čerstvá rajčata, jarní cibulka nebo třeba salát.
Makronutrienty
41%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 687 kJ | 1 498 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 358 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,3 g
1,75 g |
29 g
3,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,33 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,33 g
3,47 g |
16 g
7,56 g |
Bílkoviny | 11,5 g | 25 g |
Sůl | 0,572 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů