Kváskový chléb ve vajíčku se šunkou a sýrem

Adéla Kábelová

Snídaně, která potěší – křupavý kváskový chléb obalený ve vajíčku, doplněný šunkou a rozpuštěným sýrem. Rychlá, sytá a poctivá chuťovka na dobré ráno

Postup přípravy

  1. V hlubokém talíři rozklepneme vejce a rozmícháme ho vidličkou. Pro výraznější chuť můžeme přidat trochu pálivé omáčky, například srirachy. Chléb v této směsi obalíme z obou stran.

    Na pánvi rozehřejeme na mírném plameni kousek másla a položíme na něj obalený chléb. Pokud nám v misce zbyde trochu vajíčka, můžeme ho opatrně nalít přímo na chléb. Opékáme pomalu, dokud spodní strana nezezlátne.

    Chléb otočíme, horní stranu potřeme hořčicí, přidáme plátek sýra (nebo rovnou strouhaný sýr) a šunku, a pánev přiklopíme poklicí, aby se sýr hezky rozpustil.

    Jakmile je chléb krásně zlatavý a sýr roztavený, přendáme ho na talíř. Ozdobíme podle chuti – výborně se hodí čerstvá rajčata, jarní cibulka nebo třeba salát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte