LC Bauernbrot s droždím

Lidka

Keto a LC chléb

Suroviny pro 18 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 120 g
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g
vláknina bambusová 40 g
lněné semínko 40 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 7 g
guma xantanová 3 g
sůl 1 lžička
kořenicí směs chlebové koření 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 4 kusy
droždí sušené 5 g
ocet jablečný 15 g
olivový olej 15 ml
voda vlažná 240 ml

Postup přípravy

  1. Smícháme zvlášť suché a mokré suroviny, které poté smícháme pomocí mixeru nebo robotu do vláčného měkkého těsta a necháme 20-30 minut kynout na teplém místě. Pak pomocí bambusové vlákniny vytvoříme chléb, který pečeme v předehřáté troubě při 170°C plných 90 minut. Po 30 minutách můžeme přeložit na rošt, aby mohla odcházet vlhkost.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů