LC Koprová omáčka s kedlubnou
LC verze omáčky..
- 30m
- 8 porcí
- jednoduché
- Jeden hrnec
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Párty
- Posvícení
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 450 g |
vývar hovězí domácí | 500 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 g |
ocet kvasný lihový | 3 lžíce |
xylitol, cukr březový | 2 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
kopr sušený | 10 g |
sůl | 2 špetky |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
400-500 g cukety 500-750 ml vývaru( já použila hovězí) Lžíce ghí 400 ml smetany 33% (2 kelímky) Sůl, pepř Sladidlo dle chuti ( xylitol, erytrithol) Ocet dle chuti Čerstvý kopr, sušený kopr ???? Na ghí orestujeme oloupanou, nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme 10-15 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na mírný plamen, přidáme nasekaný kopr ( přidala jsem i sušený, pro silnější chuť kopru), smetanu a dochutíme octem a sladidlem. Případně dosolíme. Jako přílohu mám vařenou kedlubnu s kurkumou. Pokud byste chtěli hustější omáčku, přidejte více cukety.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů