LC Koprová omáčka s kedlubnou

Lucca

LC verze omáčky..

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
cuketa 450 g
vývar hovězí domácí 500 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 400 g
ocet kvasný lihový 3 lžíce
xylitol, cukr březový 2 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 svazek
kopr sušený 10 g
sůl 2 špetky
pepř bílý mletý 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. 400-500 g cukety 500-750 ml vývaru( já použila hovězí) Lžíce ghí 400 ml smetany 33% (2 kelímky) Sůl, pepř Sladidlo dle chuti ( xylitol, erytrithol) Ocet dle chuti Čerstvý kopr, sušený kopr ???? Na ghí orestujeme oloupanou, nastrouhanou cuketu. Osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem a vaříme 10-15 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme na mírný plamen, přidáme nasekaný kopr ( přidala jsem i sušený, pro silnější chuť kopru), smetanu a dochutíme octem a sladidlem. Případně dosolíme. Jako přílohu mám vařenou kedlubnu s kurkumou. Pokud byste chtěli hustější omáčku, přidejte více cukety.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů