LC sachrův dort

RootKa

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Low Carb sachrův dort. Marmeláda je samozřejmě na tom kdo má jakou rád, stejně tak kvalita čokolády.

Postup přípravy

  1. Sachr pečeme na 180 stupňů.

    Čokoládu a máslo rozehřejeme, promícháme a necháme vychladnout.

    Sladidlo musí mít moučkovou strukturu. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.

    Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, xyntanovou gumou a solí.

    Z bílků ušleháme pevný sníh a pak do sněhu opatrně vmícháme 3 lžíce sladidla, které jsme si dali stranou.

    Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.

    A opatrně vmícháme tři lžíce bílkového sněhu. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme.

    Těsto vlijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.

    Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak ořízneme boky formy a přendáme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.

    Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout.

    Korpus dvakrát prořízneme.

    Marmeláda LC-stačí ovoce a trochu sladidla povařit a rozmixovat. Na pomazání by měla být horká

    Dort polejeme polevou.

    skladujeme v ledničce

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte