Klasika neodmyslitelně patřící k létu. :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lečo | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
spařená a oloupaná 4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
kdo má rád, může použít pálivou 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
5 kusů |
5 kusů |
nejraději používám čerstvě mletý barevný pepř 2 špetky |
2 špetky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na velké hluboké pánvi rozehřeju olej a drobně nakrájenou cibuli osmažím dozlatova. Přidám nakrájené papriky, lehce osolím a opeču. Postupně přidám mletou papriku a protlak, každé vždy trochu osmahnu. Pak přidám nakrájená rajčata, opět trochu osolím a nechám podusit. Vejce v misce rozkvedlám s trochou soli a naliju je do leča. Nechám povařit za stálého míchání na mírném ohni, ne moc dlouho, aby vajíčka zůstala pěkně krémová. Nakonec dle chuti ještě dosolím a opepřím.
Makronutrienty
33%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 288 kJ | 1 075 kJ |
Kalorická hodnota | 68,8 kcal | 257 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,09 g
1,25 g |
15,3 g
4,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,409 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,35 g
1,05 g |
16,3 g
3,9 g |
Bílkoviny | 3,9 g | 14,5 g |
Sůl | 0,358 g | 1,34 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů