Letní řezy
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
cukr krupice | 180 g |
polohrubá mouka | 120 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 30 g |
olej řepkový | 5 lžic |
jahody | 700 g |
jahodová marmeláda | 200 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 500 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
cukr krupice | 2 lžíce |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 kusy |
máslo čerstvé | 0,5 kusu |
ztužovač šlehačky | 20 g |
jahody | 200 g |
želé cukrárenské čiré | 1 kus |
Postup přípravy
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, kakao a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlý piškot potřeme marmeládou a poklademe kousky ovoce.
-
V mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a ještě našleháme. Mírně zchladlý krém naneseme na vychladlé těsto a uhladíme.Necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout.
-
Potom ušleháme obě šlehačky se ztužovači a natřeme na pudinkový krém. Dáme opět do lednice ztuhnout asi na 1 hodinu. Pak nakrájíme a ozdobíme ovocem. Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a potřeme štětečkem ovoce, aby neosychalo. Uchováváme v chladu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů