Letní řezy

Dagmar Kazdová

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
cukr krupice 180 g
polohrubá mouka 120 g
kakaový prášek, holandské kakao 30 g
olej řepkový 5 lžic
jahody 700 g
jahodová marmeláda 200 g
mléko polotučné 1,5% tuku 500 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
cukr krupice 2 lžíce
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
máslo čerstvé 0,5 kusu
ztužovač šlehačky 20 g
jahody 200 g
želé cukrárenské čiré 1 kus

Postup přípravy

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, kakao a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlý piškot potřeme marmeládou a poklademe kousky ovoce.

  2. V mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a ještě našleháme. Mírně zchladlý krém naneseme na vychladlé těsto a uhladíme.Necháme v lednici asi půl hodiny ztuhnout.

  3. Potom ušleháme obě šlehačky se ztužovači a natřeme na pudinkový krém. Dáme opět do lednice ztuhnout asi na 1 hodinu. Pak nakrájíme a ozdobíme ovocem. Podle návodu na sáčku uvaříme želatinu a potřeme štětečkem ovoce, aby neosychalo. Uchováváme v chladu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů