Lilkový salát

Michaela Rau

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Největší vedra už naštěstí pominula, ale to neznamená, že bychom měli zanevřít na saláty. Léto je pro ně jako stvořené, ikdyž tenhle salát si klidně můžete udělat i v zimě. Já se inspirovala receptem ze Slovenska a moc mi chutnal

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na kostičky, prosolte a nechte půl hodiny "vyplakat", poté v cedníku propláchněte vodou a nechte odkapat

  2. Na pánvi orestujte lilek do téměř měkka, na závěr přidejte pórek, trochu oslaďte a nechte dodělat - pórek by měl zůstat stále lehce křupavý - nesolte!!!

  3. Rajčata pokrájejte - objemově by jich mělo být tolik jako tepelně upraveného lilku

  4. Do mísy dejte rajčata s lilkem, opepřete, osolte, zakápněte octem a dle potřeby ještě přislaďte

  5. Podávejte s čerstvým pečivem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte