Limetkové srdce - LC
Kdysi jsem někde viděla video se skořicovolimetkovými řezy. Složení se mi nelíbilo, ale kombinace chutí ano. A také jsem chtěla vyzkoušet malou rozevírací srdcovou formu, co jsem dostala k Vánocům. Tolik ke vzniku receptu... Pokud budete chtít dortík cca 20cm,musite udělat z dvojité dávky.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 2 kusy |
mandle mleté | 30 g |
mouka kokosová | 10 g |
xylitol | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
mandle mleté | 10 g |
skořice mletá | 1 lžička |
xylitol | 1 lžička |
kokosový olej | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
tvaroh měkký tučný | 100 g |
limetková šťáva | 1 lžíce |
xylitol | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme se špetkou soli a sladidlem do pevného sněhu. Přidáme mandle, kokosovou mouku a jemně vmícháme. Lžičkou uděláme hrudky na plech s pečícím papírem (foto v komentářích) Pečeme na 180° pět minut a pak snížíme na 100° a dosušíme, cca 10min.
-
Pusinky nalámeme do robotu, promixujeme na drť. Přidáme vše ostatní a znovu promixujeme. Vznikne směs připomínající mokrý písek.Pokud máme folii, vyložíme s ní boky dortové formy. Směs namačkáme do formy. Dáme do lednice.
-
Smetanu vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh, sladidlo, šťávu a zašleháme. Návršíme na korpus a uhladime. Dáme vychladit. Formu rozevřeme, stáhneme folii. Dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů