Limetkové srdce - LC

Sladce nesladce

Kdysi jsem někde viděla video se skořicovolimetkovými řezy. Složení se mi nelíbilo, ale kombinace chutí ano. A také jsem chtěla vyzkoušet malou rozevírací srdcovou formu, co jsem dostala k Vánocům. Tolik ke vzniku receptu... Pokud budete chtít dortík cca 20cm,musite udělat z dvojité dávky.

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vaječný bílek 2 kusy
mandle mleté 30 g
mouka kokosová 10 g
xylitol 1 lžička
sůl 1 špetka
mandle mleté 10 g
skořice mletá 1 lžička
xylitol 1 lžička
kokosový olej 1 lžíce
máslo čerstvé 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
tvaroh měkký tučný 100 g
limetková šťáva 1 lžíce
xylitol 1 lžička

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli a sladidlem do pevného sněhu. Přidáme mandle, kokosovou mouku a jemně vmícháme. Lžičkou uděláme hrudky na plech s pečícím papírem (foto v komentářích) Pečeme na 180° pět minut a pak snížíme na 100° a dosušíme, cca 10min.

  2. Pusinky nalámeme do robotu, promixujeme na drť. Přidáme vše ostatní a znovu promixujeme. Vznikne směs připomínající mokrý písek.Pokud máme folii, vyložíme s ní boky dortové formy. Směs namačkáme do formy. Dáme do lednice.

  3. Smetanu vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh, sladidlo, šťávu a zašleháme. Návršíme na korpus a uhladime. Dáme vychladit. Formu rozevřeme, stáhneme folii. Dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů