Linecké cukroví - bezlepkové a výtečné
Cukroví je léty prověřené, osvědčené a oblíbené. Chuťově skoro jako běžné.
- 1h
- 50 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 400 g |
máslo | 200 g |
cukr moučka | 100 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
vaječný žloutek | 1 kus |
citronová kůra sušená mletá | 1 g |
marmeláda rybízová, džem | 200 g |
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsto a necháme odpočinout, klidně do druhého dne. Já jsem si rozdělila na půlku, do jedné přidala 2 lžíce kokosu (hříbky).
-
Klasicky: vyválíme plát, vykrajujeme tvary, pečeme dorůžova asi 10 minut.
-
Druhý den slepujeme kolečka rybízovou marmeládou, lehce pocukrujeme a uložíme do krabice do chladu. Těsto je voňavé a měkkoučké :)
-
TIP: těsto si rozdělím na půlky, do jedné přidám 2 lžíce kokosu. Z tohoto kokosového dělám hříbky, plním máslovým krémem a hlavičku potřu čokoládovou polevou. Jsou taky výborné :-).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů