- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
30 g |
30 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Květák a nakrájenou dýni dáme do pekáčku nebo do remosky, přidáme máslo, sůl a pepř. Pečeme na skus.
-
Na pánvi rozškvaříme nabrobno nakrájený špek a přidáme šalotku. Osmahneme a přidáme opláchnuté lišky. Orestujeme, podlijeme vínem, osolíme a opepříme.
Podáváme s volskými oky.
Makronutrienty
27%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 442 kJ | 2 374 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 567 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,3 g
1,45 g |
28,4 g
7,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,53 SVJ | 2,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,63 g
2,65 g |
40,9 g
14,2 g |
Bílkoviny | 6,42 g | 34,4 g |
Sůl | 0,646 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů