Vyzkoušeli jsme za Vás tolik diskutovaný (NE)Bramborový salát,tentokrát z dýní hokaido a kedlubnou :-)
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky , kedlubnu také a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu zcedíme a zeleninu necháme pořádně vychladnout. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo . Nakrájíme kyselé okurky a cibuli na kostičky. Potom vše smícháme v míse s troškou majonézy a zakysané smetany , dochutíme solí a pepřem. Nejlépe chutná salát pořádně vychlazený a dle mého názoru druhý den po uležení přes noc v lednici uplně nejvíc:-)
Makronutrienty
35%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 1 138 kJ |
Kalorická hodnota | 94,7 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,29 g
2,98 g |
15,2 g
8,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,529 SVJ | 1,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,41 g
1,21 g |
21,3 g
3,47 g |
Bílkoviny | 2,56 g | 7,36 g |
Sůl | 0,943 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů