Luxusní makové houstičky - nízkosacharidové
Vynikající nízkosacharidové housky nebo chcete-li, nízkosacharidové kaiserky. Toto low carb pečivo je vhodné i pro keto verzi nízkosacharidového stravování. Jsou moooc dobré, takové "celozrnné".
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
slunečnicová semínka | 80 g |
tvaroh měkký tučný | 375 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 50 g |
vajíčka | 2 kusy |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
maková mouka | 70 g |
Postup přípravy
-
Do smoothie makeru dám slunečnicová semínka, Psyllium, k tomu sůl, kmín a prášek do pečiva. Rozmixuji na co nejjemnější mouku. Přidám makovou mouku a dobře promíchám. Nakonec přidám vajíčko a tvaroh a směs prohnětu. Chviličku počkám než si Psyllium nasaje přebytečnou vlhkost a potom vytvaruji 6 housek.
-
Peču asi půl hodiny na 150 stupňů potom zvýším na 200 a nechám dokud nejsou zespodu růžové - čas bohužel nevím. Při šesti kusech je velikost houstičky asi jako klasická kaiserka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů