Luxusní makové houstičky - nízkosacharidové

Jídelní plán

Vynikající nízkosacharidové housky nebo chcete-li, nízkosacharidové kaiserky. Toto low carb pečivo je vhodné i pro keto verzi nízkosacharidového stravování. Jsou moooc dobré, takové "celozrnné".

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
slunečnicová semínka 80 g
tvaroh měkký tučný 375 g
vláknina psyllium, jitrocelová 50 g
vajíčka 2 kusy
kypřící prášek do pečiva 1 kus
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
maková mouka 70 g

Postup přípravy

  1. Do smoothie makeru dám slunečnicová semínka, Psyllium, k tomu sůl, kmín a prášek do pečiva. Rozmixuji na co nejjemnější mouku. Přidám makovou mouku a dobře promíchám. Nakonec přidám vajíčko a tvaroh a směs prohnětu. Chviličku počkám než si Psyllium nasaje přebytečnou vlhkost a potom vytvaruji 6 housek.

  2. Peču asi půl hodiny na 150 stupňů potom zvýším na 200 a nechám dokud nejsou zespodu růžové - čas bohužel nevím. Při šesti kusech je velikost houstičky asi jako klasická kaiserka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů