Makovo-jablečný koláč

Recepty pro život

Jako většina mých nejoblíbenějších receptů je i tento velmi jednoduchý na přípravu. Za použití pouhých pěti ingrediencí vykouzlíte výborný zdravý dezert. Makovo-jablečný koláč je navíc doslova nabitý zdravými tuky a bílkovinami. Díky jablkům je pak dostatečně sladký a nepotřebuje žádná další přidaná sladidla.

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
jablka 4 kusy
mák mletý 100 g
mandlová mouka 4 lžíce
vejce slepičí střední, m 3 kusy
kokosové mléko 150 ml

Postup přípravy

  1. Dáme předehřát troubu na 170°C.

  2. Jablka nastrouháme a co nejvíce vyždímáme nahrubo.

  3. Přidáme zbylé ingredience a zamícháme dohromady.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 45 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů