Makovo-jablečný koláč
Jako většina mých nejoblíbenějších receptů je i tento velmi jednoduchý na přípravu. Za použití pouhých pěti ingrediencí vykouzlíte výborný zdravý dezert. Makovo-jablečný koláč je navíc doslova nabitý zdravými tuky a bílkovinami. Díky jablkům je pak dostatečně sladký a nepotřebuje žádná další přidaná sladidla.
- 10m
- 12 porcí
- jednoduché
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
jablka | 4 kusy |
mák mletý | 100 g |
mandlová mouka | 4 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
kokosové mléko | 150 ml |
Postup přípravy
-
Dáme předehřát troubu na 170°C.
-
Jablka nastrouháme a co nejvíce vyždímáme nahrubo.
-
Přidáme zbylé ingredience a zamícháme dohromady.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 45 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů