Jahody zrají, mák milujeme, upečeme si vyjimečně nízkosacharidový dezert, ano?
- 31m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
130 g |
130 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
3 kusy |
3 kusy |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
150 ml |
150 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň | |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
20 kusů |
20 kusů |
Postup přípravy
-
Vše si společně prošleháme, je-li třeba, přiředíme těsto mlékem. Dáme na malý plech a pečeme asi 20 min/200°C. Necháme schladnout.
-
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu, zbytek tvarohu a nadrobno nakrájené jahody - pár nejhezčích si dáme stranou na ozdobu.
-
Korpus překrojíme podélně, půlku natřeme krémem, přiklopíme a vrch potřeme zbytkem krému.
Ozdobíme zbylými jahodami a dáme do chladu ztuhnout.
-
Krájíme na porce a pochutnáváme si...
Makronutrienty
34%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 665 kJ | 1 055 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,93 g
3,72 g |
14,2 g
5,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,893 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
5,5 g |
18,7 g
8,74 g |
Bílkoviny | 5,8 g | 9,21 g |
Sůl | 0,268 g | 0,426 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů