Medvědí česnek v ghíčku
Spousta z vás si stěžuje na zvýšený cholesterol a právě medvědí česnek vám ho dokáže za měsíc snížit při pravidelném užívání.Ještě pořád máte čas na něj vyrazit, u nás je v té největší síle právě teď, jižněji už asi bude po něm, ale zas můžete vyrazit na pěkný výlet někam výš. Pozor na předávkování, všeho s mírou. více na: Domácí lowcarb dobrůtky
- 15m
- 50 porcí
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Mražení a chlazení
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 750 g |
česnek medvědí listy | 250 g |
sůl himálajská jemná | 10 g |
Postup přípravy
-
Medvědí česnek nechte tak 12 hodin zavadnout, aby se trochu odpařila voda, které obsahuje hodně. Potom nakrájejte na drobné nudličky a všechno společně rozmixujte. Naplňte sterilizované skleničky, na povrchu zalijte rozpuštěným ghíčkem a uložte do chladničky.
-
Je to výborné jen tak máznout na chleba, do pomazánky, položit kousek na hotový biftek nebo přidat lžičku do míchaných vajíček. Medvědí česnek je takový zázračný všelék, rozepíšu se o něm podrobněji u receptu na tinkturu, který sem přidám taky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů