Míchaná vajíčka s tvarůžky

Adéla Kábelová

Vajíčka sama o sobě neobsahují tolik bílkovin, jak si mnozí myslí. Naštěstí existuje jednoduchý trik, jak jejich obsah snadno navýšit – stačí přidat další zdroj bílkovin. Může to být například cottage sýr (najdete v receptáři Jídelního plánu), nebo, jako v tomto případě, tvarůžky.

Přiznám se, že tvarůžky obvykle moc nemusím, ale v téhle kombinaci mi vůbec nevadí. Naopak, je to jedna z mých oblíbených snídaní.

Postup přípravy

  1. Vajíčka si nejprve rozklepnu do misky a dobře prošlehám vidličkou. Mezitím si na nepřilnavé pánvi na středním plameni rozpustím máslo a nechám na něm malinkou chviličku změknout nadrobno nakrájenou cibuli. Stačí opravdu cca 30-60 sekund. Poté rozdrobím na pánev tvarůžky. Nemíchám a nechám je chvíli na pánvi než se rozpustí a rozvoní.

    Pak do pánve vliju rozšlehaná vejce a začnu je pomalu míchat stěrkou nebo vařečkou. Míchám tak dlouho, dokud nejsou vajíčka hotová podle mojí chuti. Na závěr je trochu osolím a opepřím, protože tvarůžky jsou samy o sobě dost výrazné - pozor

    Hotová vajíčka podávám na talíři, posypaná nasekanou pažitkou nebo petrželkou – záleží, co mám zrovna po ruce.

  2. Porci tvarůžků můžeme klidně trochu upravit podle chuti, já si jich raději dávám méně :-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte