Tradiční polsky recept na okurkový salat.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
príloha | |
---|---|
660 g |
660 g |
200 g |
200 g |
160 g |
160 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
okurky umijeme (mužeme oloupat ale nemusíme) a nastrouhame na kolečka nebo pul kolečka. Nadribno nakrájíme kopr a přidáme.
Přdame všechny ostatní ingrediecie a pořádne promíchame.
necháme odležet cca30 min a mužeme podávat.
Makronutrienty
39%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 279 kJ | 1 006 kJ |
Kalorická hodnota | 66,6 kcal | 240 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
2,8 g |
15,3 g
10,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,13 g
2,37 g |
18,5 g
8,56 g |
Bílkoviny | 1,59 g | 5,73 g |
Sůl | 0,199 g | 0,717 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů