Mocca řezy se zakysankou

Danula

Na víkend ráda upeču něco dobrého pro mou rodinku...

Tentokrát to byl tento dezert, který vám doporučuji určitě alespoň jednou vyzkoušet.

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, po lžících přišleháme horkou vodu a důkladně prošleháme.

    Poté vsypeme směs mouky, prášku do pečiva a kakaa, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli.

    Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala jsem pouze dno formy) a pečeme 20 minut na 160 stupňů.

  2. Necháme vychladnout, potřeme krémem a oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 2 kelímky) a vršek ozdobíme Grankem.

    Krém: Uvaříme pudink z 0,75 l mléka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lžic sypké instantní kávy, necháme vychladnout a poté vyšleháme s 250g změklého másla a 8 lžícemi moučkového cukru.

    Hotové vychladíme v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte