Mramorová bábovka s ořechovým likérem

Barbora Tinglová

Chuťově je boží

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krupice 5 lžic
cukr vanilkový 1 kus
kypřící prášek do pečiva 0,75 kusu
řepkový olej 0,5 hrnku
ořechovka, likér ořechový 120 g
mléko polotučné 1,5% tuku 0,3 hrnku
polohrubá mouka 130 g
hladká mouka pšeničná 130 g
sůl 1 špetka
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Oddělila jsem si bílky od žloutků. Žloutky jsem vyšlehala s cukrem a vanilkovým do pěny. Poté jsem si vyšlehala bílky. Do směsky žloutků jsem přidala olej, mléko, likér a mouky smíchané s práškem do pečiva. Směs smíchat a zlehka přidat sníh z bílků. Trochu dát stranou a obarvit kakaem. Formu jsem vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Péct na 180st. + - hodinu podle trouby a barvy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů