Mrkvová polévka s černou čočkou
Zdravá a rychlá polévka, čočka a mrkev spolu dobře ladí...
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 4 kusy |
kokosové mléko | 200 ml |
kurkuma mletá | 1 lžička |
čočka černá, beluga | 40 g |
koriandr mletý | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek | 1 lžička |
výhonky, naklíčené mungo | 50 g |
Postup přípravy
-
Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v cca 1 l vody do měkka. Čočku propláchneme, osolíme a přidáme koriandr a sůl. Vaříme v menším množství vody asi 30 minut. Pokud je potřeba podléváme horkou vodou. Ke konci varu necháme všechnu vodu odpařit.
-
Uvařenou mrkev rozmixujeme. Měla by vzniknout hladká hustá polévka, kterou není potřeba zahušťovat moukou. Přilijeme kokosové mléko. Přidáme kurkumu, polévkové koření a sůl. Necháme krátce povařit.
-
Polévku naservírujeme do talířů nebo misek, a na každou porci přidáme doprostřed ¼ uvařené černé čočky. Kolem čočky posypeme polévku naklíčenými mungo fazolemi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů