Mrkvová polévka s černou čočkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Zdravá a rychlá polévka, čočka a mrkev spolu dobře ladí...

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
mrkev 4 kusy
kokosové mléko 200 ml
kurkuma mletá 1 lžička
čočka černá, beluga 40 g
koriandr mletý 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 1 lžička
výhonky, naklíčené mungo 50 g

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v cca 1 l vody do měkka. Čočku propláchneme, osolíme a přidáme koriandr a sůl. Vaříme v menším množství vody asi 30 minut. Pokud je potřeba podléváme horkou vodou. Ke konci varu necháme všechnu vodu odpařit.

  2. Uvařenou mrkev rozmixujeme. Měla by vzniknout hladká hustá polévka, kterou není potřeba zahušťovat moukou. Přilijeme kokosové mléko. Přidáme kurkumu, polévkové koření a sůl. Necháme krátce povařit.

  3. Polévku naservírujeme do talířů nebo misek, a na každou porci přidáme doprostřed ¼ uvařené černé čočky. Kolem čočky posypeme polévku naklíčenými mungo fazolemi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů