Mrkvový dort s mascarpone polevou
- 4h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
cukr krystal | 100 g |
řepkový olej | 200 ml |
hladká mouka pšeničná celozrnná | 300 g |
cukr vanilkový | 1 kus |
soda jedlá | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
sůl | 1 špetka |
ořechy vlašské | 100 g |
mrkev | 3 kusy |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
cukr moučka | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse vyšlehejte do pěny vejce s cukrem a vanilkou. Poté přimíchejte olej. Zvlášť v druhé míse smíchejte mouku se sodou, práškem do pečiva, špetkou soli a ořechy. Tuto sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec opatrně přimíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto vylijte do vymazané formy a pečte na 180 °C cca 1 hodinu. Dort při pečení kontrolujte, ke konci můžete i trochu stáhnout teplotu.
-
Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a poté opatrně přišlehejte mascarpone a oslaďte. Mascarpone vmíchejte opravdu pořádně, můžete i šlehat, a pozor, ať vám nezůstanou velké kousky. Krém namažte na vychlazený korpus a ozdobte kakaem
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů