Mrkvový dort s mascarpone polevou

Modemalist

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 4 kusy
cukr krystal 100 g
řepkový olej 200 ml
hladká mouka pšeničná celozrnná 300 g
cukr vanilkový 1 kus
soda jedlá 2 lžičky
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
sůl 1 špetka
ořechy vlašské 100 g
mrkev 3 kusy
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
cukr moučka 2 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse vyšlehejte do pěny vejce s cukrem a vanilkou. Poté přimíchejte olej. Zvlášť v druhé míse smíchejte mouku se sodou, práškem do pečiva, špetkou soli a ořechy. Tuto sypkou směs postupně vmíchejte do vaječné směsi. Nakonec opatrně přimíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto vylijte do vymazané formy a pečte na 180 °C cca 1 hodinu. Dort při pečení kontrolujte, ke konci můžete i trochu stáhnout teplotu.

  2. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a poté opatrně přišlehejte mascarpone a oslaďte. Mascarpone vmíchejte opravdu pořádně, můžete i šlehat, a pozor, ať vám nezůstanou velké kousky. Krém namažte na vychlazený korpus a ozdobte kakaem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů